NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Woningontruiming door onverwachte aangelegenheden

1 Minuten lezen
huis opleveren ontruimen

Hoewel een verhuizing behoort tot de normaalste zaak van het leven, gaat het er anders aan toe bij een woningontruiming. Het leven kan vele onverwachte wendingen nemen waarbij een woningontruiming noodzakelijk is. Het is meestal een droevige gebeurtenis waarbij veel emoties bij komt kijken, bijvoorbeeld een faillissement, emigratie, echtscheiding, verhuizing of het overlijden van een dierbare. Doordat een woningontruiming gepaard gaat met emotie door de bewoners of familieleden is er vaak geen focus op de ontruiming en is er geen overzicht doordat het heel confronterend kan zijn. Het is dan ook raadzaam om een professionele woningontruiming bedrijf zoals Woningontruiming Van Der Spoel in te schakelen zodat er tijd en ruimte is om te richten op belangrijkere zaken. Een transportbedrijf helpt je met het op touw zetten van een woningontruiming.

Emotionele aspecten van een woningontruiming


Bij een woningontruiming kan de woning en meubels een confronterend effect hebben op de betrokkenen doordat het voorziet van alle herinneringen die er plaats hebben gevonden. Mede door  verdriet en een gedesoriënteerd gevoel kan het zelfstandig uitvoeren van een ontruiming een zware klus zijn. In deze situaties is het belangrijk om op gevoel af te gaan. Welke spullen kunnen weg en welke spullen brengen een emotionele lading met zich mee. Om emotionele waarde te minimaliseren kun je het beste de belangrijkste spullen bewaren tot het laatst. Is er geen ruimte om alle spullen te bewaren dan biedt het maken van een foto wellicht de uitkomst. Je hoeft niet alle spullen fysiek tot je te nemen, een foto zorgt ervoor dat je een deel van die emotionele lading verplaatst naar een foto die eeuwig op verschillende manier kan worden bewaard.

Wat komt er kijken bij een woningontruiming

Een woningontruiming vergt goede afspraken en planning. De woning staat vol met spullen waar iets mee moet worden gedaan. Zo wordt er vooral besproken welke spullen verhuist, verkocht, weggegeven, gerestaureerd of naar afvalverzameling punt gebracht moet worden in de desbetreffende gemeente. Daarnaast moet de woning bezemschoon opgeleverd worden voor de nieuwe bewoner. Dit houdt in dat er lichte verbouwing klussen te pas komen zoals het verwijderen van de vloer.

Meer informatie voor een woningontruiming in de regio Leiden vindt u hier op de website van Woningontruiming van der Spoel.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Waar je bij het verhuizen rekening mee kan houden

3 Minuten lezen
Verhuizen naar een nieuwe stad kan een spannende maar ook uitdagende ervaring zijn. Hier zijn een paar tips om de overgang zo…
Verhuizen

3 tips om efficiënter te verhuizen

1 Minuten lezen
In dit artikel geven we je een paar handige tips waardoor je verhuizing een stuk soepeler zal verlopen. Verhuizen begint bij een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *