NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

2 Minuten lezen
gevelbekleding huis blauw

Wist je dat je een hoop kanten op kan gaan met je gevel? Je hebt zoveel verschillende soorten gevelbekleding dat er voor iedereen wel iets moois bij zit. Of je nou een zwak hebt voor hout en daarom houten gevelbekleding wilt hebben of liever iets moderners als een leien gevelbekleding. Er is keus zat! Hieronder zie je een aantal soorten gevelbekleding langskomen! Onderhoud is ook belangrijk voor een mooie gevel, dus zorg dat er regelmatig een schoonmaakbedrijf aan te pas komt.

Leien

Een leien gevelbekleding zie je steeds vaker terugkomen. Leien had al zijn weg gemaakt op de daken van huizen en breidde zijn bekendheid nu in zoverre uit dat ze ook op muren terugkomen. Leien zijn gemaakt van leisteen en worden over elkaar heen gelegd. De leien overlappen elkaar dus wat een fraai effect creëert. Leien gevelbekleding kan zowel uit natuurlijk leisteen bestaan maar ook uit leien gemaakt van kunststof.

Cement

Je kan ook voor een cementlaag als gevelbekleding kiezen. Een cementlaag op je gevel wordt ook wel een cementpleister genoemd. Een cementpleister is niet alleen maar sterk en solide maar beschermt ook je huis beter tegen weersinvloeden. Cementpleisters komen in de bekende grijze kleur op je muur terecht, maar nadat het cement opgedroogd is kan je er met verf overheen gaan. Een cementpleister is dus erg makkelijk te verwerken in het kleurenpalet van het huis.

Kunstof

Een andere soort gevelbekleding dat je op verschillende manieren kan uitvoeren is gevelbekleding gemaakt van kunstof. Kunstof gevelbekleding kan je niet alleen in verschillende kleuren laten aanbrengen, maar ook in verschillende patronen. Zo kan je een stenen muur maar ook een houten muur nabootsen met behulp van kunstof.

Hout

Als je niet van het nabootsen bent kan je ook gaan voor het originele hout. Hout geeft door zijn warme kleur een rustgevende uitstraling af die je meeneemt terug de tijd in. Hout vind je in verschillende kleuren en soorten. Plus hout is ook nog eens erg goed bestendig tegen vocht en kan je huis dus goed beschermen tegen regen.

Steenstrip

Wil je nou eigenlijk een stenen gevel hebben? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Steenstrips zijn zoals de naam al zegt strips van steen met een dikte van circa twee centimeter. Deze strips kan je gemakkelijk op de muur aanbrengen met speciale lijm. Je plakt dus letterlijk de stenen op de muur om een bakstenen muur na te bootsen.

Soorten

Je hebt een hoop soorten gevelbekleding waar je uit kan kiezen om jouw gevel een nieuwe look te geven. Zo kan je gaan voor onder andere het moderne leien, het sterke cement, het veelzijdige kunststof, het rustgevende hout en de praktische steenstrips.

Gerelateerde berichten
Huis

Wat betekent de houten vloer oliën?

2 Minuten lezen
Hout kan heel erg lang meegaan maar niet zonder verzorging. Hout moet goed onderhouden worden zodat het hout in een zo goed…
Huis

5 manieren waarop jij de extra kamer in huis kan gebruiken

2 Minuten lezen
Is je kind nu echt uit huis vertrokken? Of heb je een nieuw huis met kamers over? Dan wil je die extra…
Huis

Waar kan ik de leegstaande kamer in huis voor gebruiken?

2 Minuten lezen
Heb jij een extra kamer in huis? Maar zie jij het als een overbodige luxe en weet je niet waar je het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *