NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Handige tips voor huisverlichting

1 Minuten lezen

Voor je interieur van je woning kan je soms voor lastige keuzes komen te staan. Vooral met je verlichting kan je soms moeilijke situaties krijgen. In dit artikel worden er een paar handige tips gegeven over je huisverlichting. Door deze tips te volgen zal je voor jezelf een beter beeld krijgen over je verlichting. Je verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur en kan de hele sfeer in huis bepalen. Verder is het zaak om je kamers in te richten met de bijpassende meubels, zoals industriële meubels.

Een lichtplan maken

Iets wat ontzettend handig is en nog te weinig mensen doen, is een lichtplan maken. Dit is eigenlijk de basis en de eerste stap die je doet bij het kiezen van een nieuw interieur. Bij het lichtplan let je op 3 belangrijke punten: 

  • Waar komt de verlichting?
  • Welke soort verlichting moet waar?
  • Hoeveel verlichting heb ik nodig?

Als je deze 3 vragen voor jezelf beantwoord heb je al een heel overzichtelijk beeld. Dit stel je bijvoorbeeld op in de vorm van een lijstje of plattegrond. Op deze manier bespaar je onduidelijkheid voor later en zal het koopproces efficiënter gaan.

Heb je meerdere huizen of appartementen om te beheren en wil je daar een lichtplan voor hebben? Dan kan VvE beheerder in Den Haag helpen met dergelijke taken.

Soort lampen kiezen

Nadat je voor jezelf een lichtplan hebt gemaakt kan je aan de slag met de soorten lampen. Er zijn duizenden verschillende lampen en voor elk interieur heb je weer bijpassende lampen. De verlichting per ruimte verschilt namelijk van kamer tot kamer. De hanglampen in de keuken zien er anders uit dan de hanglampen in de woonkamer. Kies lampen die goed bij je interieurstijl passen en kijk tegelijkertijd of ze de juiste soort verlichting bieden. Je kan namelijk kiezen uit basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Ga de verlichting op deze volgorde ook af.

Bespaar energiekosten

Na het lichtplan en soorten lampen, kan je gaan kijken hoe je energie kan besparen. Dit doe je door de juiste lichtbron te kiezen. Een andere manier is om te denken aan een goede koeling. Wij raden LED-verlichting aan. Een LED-lamp is 75% zuiniger en het kost relatief weinig tijd om deze maatregel toe te passen. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop en toch kan je er jaarlijks honderden euro’s mee besparen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Systeemwanden van System Flex

2 Minuten lezen
Systeemwanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor moderne ruimte-indelingen. Deze wanden, ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, vormen de ruggengraat…
Interieur

Decoreer elke ruimte met een mooie klok!

2 Minuten lezen
Het decoreren van je huis of woning is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dan is iets zo simpel zoals een klok perfect om…
Interieur

Hoe kies je de mooiste raamdecoratie voor je moderne huis?

1 Minuten lezen
De industriële revolutie bracht een nieuw tijdperk op het gebied van woninginrichting. Architecten gingen uit van een huis met hout, staal, beton…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *