NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Handige tips voor huisverlichting

1 Minuten lezen

Voor je interieur van je woning kan je soms voor lastige keuzes komen te staan. Vooral met je verlichting kan je soms moeilijke situaties krijgen. In dit artikel worden er een paar handige tips gegeven over je huisverlichting. Door deze tips te volgen zal je voor jezelf een beter beeld krijgen over je verlichting. Je verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur en kan de hele sfeer in huis bepalen. Verder is het zaak om je kamers in te richten met de bijpassende meubels, zoals Interwonen industriĆ«le meubels.

Een lichtplan maken

Iets wat ontzettend handig is en nog te weinig mensen doen, is een lichtplan maken. Dit is eigenlijk de basis en de eerste stap die je doet bij het kiezen van een nieuw interieur. Bij het lichtplan let je op 3 belangrijke punten: 

  • Waar komt de verlichting?
  • Welke soort verlichting moet waar?
  • Hoeveel verlichting heb ik nodig?

Als je deze 3 vragen voor jezelf beantwoord heb je al een heel overzichtelijk beeld. Dit stel je bijvoorbeeld op in de vorm van een lijstje of plattegrond. Op deze manier bespaar je onduidelijkheid voor later en zal het koopproces efficiƫnter gaan.

Heb je meerdere huizen of appartementen om te beheren en wil je daar een lichtplan voor hebben? Dan kan VvE beheerder in Den Haag helpen met dergelijke taken.

Soort lampen kiezen

Nadat je voor jezelf een lichtplan hebt gemaakt kan je aan de slag met de soorten lampen. Er zijn duizenden verschillende lampen en voor elk interieur heb je weer bijpassende lampen. Kies lampen die goed bij je interieurstijl passen en kijk tegelijkertijd of ze de juiste soort verlichting bieden. Je kan namelijk kiezen uit basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Ga de verlichting op deze volgorde ook af.

Bespaar energiekosten

Na het lichtplan en soorten lampen, kan je gaan kijken hoe je energie kan besparen. Dit doe je door de juiste lichtbron te kiezen. Een andere manier is om te denken aan een goede koeling. Wij raden LED-verlichting aan. Een LED-lamp is 75% zuiniger en het kost relatief weinig tijd om deze maatregel toe te passen. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop en toch kan je er jaarlijks honderden euro’s mee besparen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Zorg voor een goed onderhoud van je keuken

1 Minuten lezen
Je keuken is een van de belangrijkste ruimtes in een woning. Je bent er bezig met etenswaren, dus een propere keuken is…
Interieur

Kunst voor in huis

2 Minuten lezen
Op zoek naar kunst in huis? Of een origineel afscheidscadeau collega? Wil je een bronzen sculptuur online kopen? Of een urn online…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.