NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat betekent de houten vloer oliën?

2 Minuten lezen
houten vloer oliën

Hout kan heel erg lang meegaan maar niet zonder verzorging. Hout moet goed onderhouden worden zodat het hout in een zo goed mogelijke staat blijft. Niet alleen hout maar ook jouw parketvloer heeft aandacht nodig. Zoek op Alles Voor Parket en hout om de juiste middelen voor jouw vloer te vinden. Hout kan je onder andere verzorgen door het te oliën. Wat dat precies inhoudt en met wat je jouw vloer kan oliën lees je hieronder!

Waarom houten vloer oliën?

Zoals je hierboven al gelezen hebt kan je houten vloeren oliën. Door olie aan te brengen op een houten vloer kan je jouw vloer afwerken en beschermen. Wanneer je ervoor kiest om jouw vloer af te werken met olie zal het hout een natuurlijke glow en uitstraling krijgen. Olie helpt ook mee aan de bescherming van het hout. Dit is vooral belangrijk als je niet alleen hout in huis maar ook buitenshuis hebt. Je hebt speciale oliën die beschermen tegen het risico van verrotting door regen en verkleuring door de zon. De olie trekt in het hout en zal het hout vanuit binnen beschermen. Deze vorm van onderhoud en bescherming kan je circa 2 keer per jaar uitvoeren.

Soorten onderhoudsmiddelen

Om je houten vloer te onderhouden heb je een aantal mogelijke middelen die je kan gebruiken. Je kan onder andere gebruik maken van hardwax olie, olie, boenwas en lak. Hardwaxolie is een mengsel van hardwas en olie die zowel in het hout trekt als een een laag achterlaat op het hout ter bescherming. Olie beschermt over het algemeen hout tegen vuil en vlekken maar er zijn meerdere soorten olie met verschillende doeleinden. Zo heb je speciale buiten oliën, kleurolieën maar ook speciale olieën per houtsoort. Lak trekt niet in het hout maar vormt een harde beschermingslaag bovenop het hout. Tot slot kan je ook boenwas gebruiken die een impregneerlaag met daarboven een waslaag achterlaat.

Voordelen houten vloer oliën

Als je zoveel mogelijkheden hebt om je houten vloer mee te kunnen beschermen waarom zou je dan voor olie kiezen? Om de volgende redenen! Een houten vloer die een geolied is laat geen gladde of glibberige vloer achter. De olie trekt volledig in het hout door de poriën van het hout. Er blijven geen restanten op de vloer liggen en de olie geeft juist een matte en natuurlijke effect aan het hout. Er zijn vele soorten hout maar je hebt ook vele soorten oliën. Bijna voor iedere houtsoort bestaat er wel een speciale oliesoort. Het meest globale onderscheid die gemaakt kan worden tussen hout is het verschil tussen hardhout en zachthout waar voor allebei een speciale olie is.

Houtolie

Je kan hout dus afwerken met speciale onderhoudsmiddelen als hardwax olie, olie, lak en boenwas. Je houten vloer oliën zorgt ervoor dat je vloer beschermd wordt en tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling krijgt. Als jij een houten vloer hebt probeer je vloer dan ook te oliën. Op deze manier zal jij langer van jouw vloer kunnen genieten!

Gerelateerde berichten
Huis

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

2 Minuten lezen
Wist je dat je een hoop kanten op kan gaan met je gevel? Je hebt zoveel verschillende soorten gevelbekleding dat er voor…
Huis

5 manieren waarop jij de extra kamer in huis kan gebruiken

2 Minuten lezen
Is je kind nu echt uit huis vertrokken? Of heb je een nieuw huis met kamers over? Dan wil je die extra…
Huis

Waar kan ik de leegstaande kamer in huis voor gebruiken?

2 Minuten lezen
Heb jij een extra kamer in huis? Maar zie jij het als een overbodige luxe en weet je niet waar je het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *