NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe kies je de mooiste raamdecoratie voor je moderne huis?

1 Minuten lezen
Modern huis

De industriƫle revolutie bracht een nieuw tijdperk op het gebied van woninginrichting. Architecten gingen uit van een huis met hout, staal, beton en glas wat voor een somber effect zorgde. In de loop der jaren zijn we steeds meer gaan moderniseren en zo ook op het gebied van onze woninginrichting. Een belangrijkaspect van ons interieur is onze raamdecoratie. Maar welke raamdecoratie is geschikt voor moderne huizen? Lees snel verder.

Kies de juiste stijl

Rolgordijnen zijn een populaire optie als je op zoek bent naar moderne raamdecoratie. Ze hebben een strakke, eigentijdse uitstraling en bieden veel grote voordelen. Ook zijn zen veilige keuze voor de meeste kamers. Een eenvoudige constructie maakt rolgordijnen betaalbaar en veelzijdig, terwijl ze verkrijgbaar zijn in zachte stof of harde kunststof. Op maat gemaakte rolgordijnen zijn ook perfect voor het bedekken van grote ramen in elke kamer van een huis.

Houd het helder, met natuurlijk licht

Om het natuurlijke licht in woonkamers te maximaliseren, raden wij transparante stoffen aan. Een vitrage verspreidt het licht zachtjes om verblinding te verminderen zonder het licht te veel te verbergen. Dim-out gordijnen zijn een andere goede keuze, die meer zonlicht tegenhoudt dan vitrages, maar toch een zachte gloed aan je huis geeft.

Voor slaapkamers kun je overwegen transparante raamdecoratie te combineren met verduisterende gordijnen om de hele zomer lang goed te kunnen slapen. Je kunt dit bereiken door een combinatie van transparante rolgordijnen met verduisterende gordijnen, of duo rolgordijnen die over beide eigenschappen beschikken. Wat je ook kiest, vergeet niet dat natuurlijk licht een belangrijk onderdeel is van modern design.

Gedurfde en contrasterende kleuren

Overweeg eens gedurfde en contrasterende kleuren voor je raamdecoratie. Altijd maar die standaard grijze, witte of zwarte gordijnen zijn ook niks. Kies daarom een voor een andere kleur zoals een rode, groene of beige rolgordijn.

Bij elk interieurontwerp is het namelijk belangrijk een kamer in evenwicht te brengen. Als je kamer te wit is, wordt hij klinisch. Donkere en verzadigde kleuren zullen dat compenseren, maar als je natuurlijke bakstenen, betonnen of houten oppervlakken hebt, laat die materialen er dan uitspringen met eenvoudiger raambekleding.

Gerelateerde berichten
Interieur

Systeemwanden van System Flex

2 Minuten lezen
Systeemwanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor moderne ruimte-indelingen. Deze wanden, ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, vormen de ruggengraat…
Interieur

Decoreer elke ruimte met een mooie klok!

2 Minuten lezen
Het decoreren van je huis of woning is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dan is iets zo simpel zoals een klok perfect om…
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine studentenkamer

2 Minuten lezen
Eindelijk kun je dan het huis uit! Je gaat lekker op jezelf wonen en daar hoort natuurlijk een super toffe studentenkamer bij….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *