NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Decoreer elke ruimte met een mooie klok!

2 Minuten lezen

Het decoreren van je huis of woning is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dan is iets zo simpel zoals een klok perfect om elke ruimte in één klap velen malen mooier te maken. Niet alleen is een klok decoratief, ook is het erg handig om te hebben in elke ruimte om snel de tijd te checken. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten klokken en welke meer geschikt is voor welke ruimte of woning. 

Een simpele digitale klok

Een digitale klok heeft geen bewegende onderdelen wat er voor zorgt dat deze geen geluid of lawaai maakt. Bovendien kan een digitale klok vele malen accurater en preciezer zijn dan een analoge klok die soms achter loopt of voor loopt. Deze is dus perfect voor een ruimte die een accurate klok nodig heeft zoals een keuken. Waar je vaak tot op de seconde dingen moet timen, zoals gebakjes of gerechten. Digitale klokken zijn ook nog eens de goedkoopste van de familie van klokken. 

Een hangklok

Als je je een hang klok inbeeld, denk je gelijk aan een oudere klok, in een kast. En dit is om dat deze klok volledig mechanisch is (meestal toch) en veel plaats in neemt. Als je ooit in de kast van een hangklok kijkt zul je gewichten zien en kettingen. Dit is deel van het ingewikkelde mechanische mechanisme. 

In tegenstelling met goedkope moderne klokken zullen deze meestal een “kwarts” mechanisme hebben of digitaal werken met een moederbord. 

Aangezien een hangklok meestal veel plaats in beslag neemt, is deze beter geschikt voor ruimtes die ruim zijn zoals een woonkamer. Bovendien maakt een hangklok ook best wel wat kabaal aangezien er veel bewegende onderdelen zijn. Dus best plaats je deze ook niet in een slaapkamer (als je je nachtrust waardeert). 

Een analoge klok

Een analoge klok kan worden gemaakt beide met een kwarts mechanisme of een mechanisch mechanisme. “Analoog” verwijst naar de manier hoe je die klok leest, niet per se het mechanisme die binnenin zit. Maar om de kosten te drukken wordt er vaak een “kwarts” machisme gebruikt, deze loopt op een batterijtje en een tandwielen. Een mechanisch mechanisme daarentegen gebruikt zwaartekracht of kinetische energie (denk maar aan het opwinden van een horloge). 

Een analoge klok is net zo als een digitale klok erg stil, maar hier heb je wel wijzers van de klok die vooruit tikken, die een beetje geluid kunnen maken. Je zult een analoge klok het vaakst vinden doorheen een huis.

Gerelateerde berichten
Interieur

Systeemwanden van System Flex

2 Minuten lezen
Systeemwanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor moderne ruimte-indelingen. Deze wanden, ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, vormen de ruggengraat…
Interieur

Hoe kies je de mooiste raamdecoratie voor je moderne huis?

1 Minuten lezen
De industriële revolutie bracht een nieuw tijdperk op het gebied van woninginrichting. Architecten gingen uit van een huis met hout, staal, beton…
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine studentenkamer

2 Minuten lezen
Eindelijk kun je dan het huis uit! Je gaat lekker op jezelf wonen en daar hoort natuurlijk een super toffe studentenkamer bij….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *