NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine studentenkamer

2 Minuten lezen
Hoek van woonkamer

Eindelijk kun je dan het huis uit! Je gaat lekker op jezelf wonen en daar hoort natuurlijk een super toffe studentenkamer bij. Wanneer je studentenkamer niet al te groot is kan het nog wel eens lastig zijn om deze op een leuke manier in te richten. Om je een handje op weg te helpen en om je inspiratie te geven hebben wij voor jou enkele tips voor het inrichten van een kleine studentenkamer op een rijtje gezet. Zo kun jij over een tijdje heerlijk genieten van je nieuwe studentenhuis en het studentenleven!

Speur pinterest af

Voordat je kunt beginnen met inrichten en verhuizen moet je voor ogen hebben hoe je wilt dat je kamer er uit komt te zien. Je zult dan dus inspiratie op moeten doen. Je kunt dat doen bij leuke interieurwinkels die ook nog eens de beste adviezen kunnen geven. Daarnaast is het ook een goed idee om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Hier kun je inspiratie opdoen voor leuke meubels, inrichting tips en slimme oplossingen voor het inrichten van een kleine kamer. 

Maak gebruik van de hoogte

Nu je weet wat de stijl van je nieuwe studentenkamer gaat worden is het tijd om meubels en accessoires te gaan kopen. Het is van belang dat je alle ruimte zo optimaal mogelijk benut en slim gebruik maakt van vrije hoeken. Manieren om extra ruimte vrij te maken is het gebruik van een hoogslaper waaronder je bijvoorbeeld je bureau of een bank kunt zetten. 

Als je niet de hoogte in kunt, moet je verkleinen. Wil je toch heerlijk slapen, maar wel ruimte overhouden voor al je andere spullen? Kies dan voor een kleiner formaat boxspring in de slaapkamer.

Ook is het verstandig om planken aan de muren te bevestigen zodat je heel gemakkelijk meer opbergruimte vrij maakt. Hang deze bijvoorbeeld boven je bureau of je bed zodat je makkelijk bjj je spullen kunt. 

Meubels met een dubbele functie

Omdat je in een kleine kamer niet zoveel spullen kwijt kunt als dat je waarschijnlijk zou willen is het slim om voor meubels en items te gaan met een dubbele functie. Een bank kun je bijvoorbeeld makkelijk inklappen tot een bed en een bureau zou je uit kunnen schuiven tot een eettafel. Verder zou je kunnen kiezen voor een fijne stoel om in te zitten en die je tegelijkertijd kunt gebruiken om je kleren op te leggen. Ideaal!

De beste verlichting

Wat ook zeker niet vergeten moet worden is het gebruik van goede verlichting. Een goede plafondlamp is natuurlijk noodzakelijk en zou in feite genoeg moeten zijn wanneer je niet meer geld wilt uitgeven aan verlichting. Echter zal het ook nog wel eens voor gaan komen dat je een avondje door moet blokken en dan is het toch fijn als je een bureaulamp hebt. 

Ook een nachtlampje is erg handig om te hebben. Wanneer je wel van een leuk sfeertje houdt kun je er zelfs voor kiezen om wat leuke sfeerverlichting op te hangen of om wat kaarsjes op je bureau of op een bijzettafeltje te zetten. Zo voelt het echt als thuiskomen en dat kun je natuurlijk wel gebruiken als drukke student zijne. 

Wij hopen dat je met deze fijne tips en inspiratie ideeƫn van je studentenkamer een fijne plek kunt maken die echt als thuis gaat voelen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Systeemwanden van System Flex

2 Minuten lezen
Systeemwanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor moderne ruimte-indelingen. Deze wanden, ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, vormen de ruggengraat…
Interieur

Decoreer elke ruimte met een mooie klok!

2 Minuten lezen
Het decoreren van je huis of woning is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dan is iets zo simpel zoals een klok perfect om…
Interieur

Hoe kies je de mooiste raamdecoratie voor je moderne huis?

1 Minuten lezen
De industriĆ«le revolutie bracht een nieuw tijdperk op het gebied van woninginrichting. Architecten gingen uit van een huis met hout, staal, beton…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *