NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Ultimaker: techniek in het onderwijs

2 Minuten lezen
huis 3d printer


Het inzetten van een Ultimaker kan de aandacht voor techniek in het onderwijs sterk aanjagen. Dat komt onder andere doordat met deze printers van alles mogelijk is. Het is een reden waarom deze in het zakenleven populair is. Het is daarnaast ook een reden waarom het goed is om de 3D printers te gebruiken in de opleidingen. Dit kan op aller niveaus zijn waarde bewijzen. Juist ook omdat het 3D printen meer en meer een vaste plek in de maatschappij aan het verwerven is. Het is ook de moeite waard om hier meer over te weten.

De verschillende vormen van 3D printen
Door de Ultimaker in het onderwijs te gebruiken is de aandacht voor techniek te versterken. Dat komt onder andere doordat de printers in de line-up van deze fabrikant veel flexibiliteit te bieden hebben. Dat komt bijvoorbeeld doordat de printers veel verschillende materialen aankunnen. Daarnaast is bijvoorbeeld ook de kern van de printer, de zogenaamde core, te wisselen. Daardoor is het leuk om allerlei verschillende soorten opdrachten te laten maken door de scholieren of studenten. In dat opzicht is het werken met de printers dus ook een duidelijke toevoeging. Er zijn hele nieuwe onderwijsvormen mogelijk door de printers.

De passende vorm van gebruik
De Ultimaker kan techniek in het onderwijs een stuk aantrekkelijker maken. Dat komt onder andere door de open vorm die de fabrikant aanhangt als het gaat om de ontwikkeling van de eigen 3D printers. Het is fijn om te zien dat er veel verschillende mogelijkheden zijn en het aantal mogelijkheden ook steeds groter lijkt te worden. Daardoor kan het gebruik van de printers heel gemakkelijk zijn. Dit maakt het aanpassen aan het niveau van de studenten of scholieren ook een stuk gemakkelijker. Het is in dat opzicht ook echt een toevoeging te noemen voor onderwijzers

Het opbouwen van kennis
De Ultimaker in het onderwijs gebruiken om techniek meer aandacht te geven heeft ook een andere functie. Doordat het zo gemakkelijk en leuk is om met de 3D printer te werken, is het ook goed mogelijk om de kennis op het gebied van techniek te vergroten bij de studenten en scholieren. Het is niet direct zo dat er een specifieke vorm van scholing of training nodig is om te leren omgaan met de printers. Terwijl de printers juist wel in grote mate aan scholing en training kunnen bijdragen. Dit maakt ze ook zo aantrekkelijk in het gebruik.

Lees meer over 3d printers van Ultimaker hier!

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *