NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzamer wonen kost geld, maar levert ook veel op!

1 Minuten lezen

Wil je duurzamer gaan wonen dan moet je gaan investeren in jouw woning. Het klimaat verandert door wat wij allemaal doen en dat besef blijkt nog steeds niet bij iedereen over te komen. Daarom ga ik het in deze blog hebben over duurzaamheid en over de verschillende investeringsopties waaruit je kunt kiezen.

Een warmtepomp

Ik ben een persoon die graag mijn steentje wil bijdragen aan een beter milieu en daarom ben ik blij dat ik in mijn woning voor een warmtepomp heb gekozen. Een warmtepomp is erg milieuvriendelijk en wordt gebruikt als alternatief voor de cv-ketel op gas. Een voordeel van deze warmtepomp is dat je de CO2 uitstoot reduceert tot nul. De cv-ketel op gas stoot juist enorm veel CO2 uit en dit is dus slecht voor het milieu. Je betaalt, ondanks de subsidies van de gemeente een hoog bedrag voor de warmtepomp, maar je gaat wel direct omlaag wat betreft maandelijkse energiekosten.

Zonnepanelen

Een andere investering die je kunt doen is kiezen voor zonne-energie. Zonnepanelen aanschaffen is ook prijzig, maar op de lange termijn juist weer niet. Zonnepanelen gaan lang mee (bijna 30 jaar) en je hebt er weinig omkijken naar. Niet voor niks zie je steeds meer zonnepanelen op de daken van woningen. Het enige negatieve wat mensen er over zeggen is het uiterlijk, maar persoonlijk heb ik daar geen moeite mee.

Isolatie

Een moderne woning is tegenwoordig vaak goed ge├»soleerd. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte beter binnen blijft. Je hoeft dus niet meer binnen te zitten met een dikke wintertrui, dikke sokken of een dekentje. Daarnaast heb je nauwelijks meer last van tocht in je woning. Tocht is niet alleen vervelend, het is ook nog eens ongezond door de bacteri├źn die hierbij vrijkomen.

Mocht je kiezen voor isolatie, dan heb je vele mogelijkheden. De muren, ramen, het dak en de vloer kun je bijvoorbeeld laten isoleren. Naast de wooncomfort die je krijgt, kan je ook flink gaan besparen op de energiekosten.

Milieuvriendelijk

Door duurzaam te investeren in je woning kun je een beter energielabel krijgen. Het voordeel hiervan is dat je huis enorm in waarde stijgt. Interessant als je ooit besluit om te gaan verhuizen. Daarnaast zijn de bovengenoemde investeringsopties allemaal goed voor het milieu en eigenlijk daarom al de investering waard. Ga je investeren dan krijg je een milieuvriendelijke woning die helemaal voorbereid is op de toekomst.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *