NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Tuintrends 2023

2 Minuten lezen

Wat zijn de tuintrends voor 2023 zoals deze in de bladen aangeduid worden? In de tuincentra vind je diverse spullen om je tuin gezellig en eigentijds modieus te maken. Enkele van deze trends zijn:

  • Toepassing van ronde en organische vormen om een rustgevende en zachte sfeer te creëren 
  • Gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en bamboe en het creëren van habitats voor vogels, bijen en andere dieren. Ook het gebruik van Carex, een laagblijvend gras met smalle groene bladeren, en van Agapanthus, een plant met blauwe bloemen, geven je tuin een fraai, natuurlijk aanzicht 
  • Gebruik van aardetinten en kleurrijke versieringen, bijvoorbeeld Mediterraanse decoraties 
  • Multifunctionele (zit)meubels, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor ‘Low dining’: een dinerfeestje in de tuin voor vrienden en familie op zithoekmeubilair. Je zit dan ontspannen in de zithoek, in plaats van formeel aan tafel.

Onverminderd populair in 2023 is gezellig in de tuin zitten, en dan liefst onder een tuin- of veranda overkapping die de hitte en de regen buiten houdt. Want een belangrijke trend dit jaar is de vakantie in eigen tuin met luxe ligstoelen en een volle minibar. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Een terrasoverkapping is helemaal ideaal, want zo kun je éxtra lang van de zomeravonden genieten en kun je lekker beschut en knus in je zithoek blijven zitten als de zon fel schijnt of het regent. Je kunt je tuinoverkapping zelf bouwen met gebruikmaking van een Doe-het-zelf-pakket van bijvoorbeeld Solundo, of laten bouwen als je meer te besteden hebt. En met een terrasoverkapping veranda aan huis hoef je niet ver te lopen naar de keuken.

Welke trends zetten de populariteit door?

Daarnaast is er een aantal trends dat de afgelopen jaren populair is geworden en ook in 2023 relevant is.

Milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van regenwateropvangsystemen, compostering en het kweken van inheemse planten, blijven belangrijk. Het verminderen van watergebruik en het bevorderen van biodiversiteit zijn ook populaire aspecten van duurzaam tuinieren. Daarnaast kezen steeds meer mensen ervoor om voedsel te verbouwen in hun eigen tuin. Het kweken van groenten, fruit en kruiden wordt steeds populairder, zelfs in kleine ruimtes. Verticale tuinen, kruidentorens en moestuinbakken zijn handige oplossingen. Kruidenrekken kunnen zelfs in een serre geplaatst worden. 

Groen wordt ook steeds meer geïntegreerd in binnenruimtes. De tuin komt steeds meer naar binnen. Binnentuinen en groene wanden zijn populaire opties om de natuur naar binnen te brengen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

En ten slotte worden er steeds vaker technologische hulpmiddelen in de tuin gebruikt, zoals geautomatiseerde irrigatiesystemen, slimme verlichting en apps om planten te monitoren. Deze technologieën kunnen het tuinieren gemakkelijker maken en helpen bij het behoud van water en energie.

Conclusie

Gezelligheid in de tuin is een belangrijke trend voor 2023. Je kunt dit creëren door gebruik te maken van aardetinten, ronde vormen, natuurlijke materialen en multifunctionele meubels. Een tuinoverkapping kan ook bijdragen aan de gezelligheid in je tuin. Er zijn verschillende soorten tuinoverkappingen die je zelf kunt bouwen of kunt laten bouwen door een vakman. De tuinoverkappingen van Solundo zijn niet alleen een fraaie, maar ook kostenefficiënte oplossing om jouw tuin een luxe uitstraling te geven.

Gerelateerde berichten
Tuin

Hoe krijg je de kinderen weer buiten?

1 Minuten lezen
Als we terugkijken naar onze eigen jonge jeugd dan komen allerlei verschillende herinneringen naar boven. Van het spelen in de zandbak, het…
Tuin

Wat voor soorten De Wit hekwerken bestaan er?

1 Minuten lezen
Als u opzoek bent naar een professioneel hekwerk voor uw huis dan is De Wit Hekwerk de specialist die u zoekt. Want…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *