NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Tips als je bij een VvE zit

1 Minuten lezen

Ga je eindelijk uit huis of ga je weer verhuizen? Bereid je dan altijd goed voor. Vooral als je bij je nieuwe woning lid wordt van een VvE. Het is niet zo dat je binnen je woning complex kan doen en laten wat je wilt. Er zullen een paar huisregels zijn waar je bijvoorbeeld rekening mee moet houden en wat andere dingen. In dit artikel worden een paar tips gegeven over hoe je het beste een VvE kan instappen. 

Vooroordeel

Als je over de VvE begint op een verjaardag zal je altijd wel een paar mensen hebben die met slechte verhalen komen. Je moet dit soort verhalen nooit helemaal serieus nemen omdat elke VvE weer anders is. Er zijn in Nederland echt meer goede dan slechte dus geen zorgen. Een slecht vooroordeel moet je dus niet hebben voordat je een VvE instapt. VvE beheer Amsterdam is een van de VvE’s die zeer goed functioneert.

Kennismaken

De tweede tip die we je mee willen geven lijkt misschien niet zo bijzonder maar kan je heel erg goed helpen. Als je een nieuwe woning ingaat wil je het liefst zo snel alles veranderen naar jouw zinnen. Je legt eigenlijk alle focus op je woning en vergeet de rest. Het is handig om jezelf altijd gelijk voor te stellen aan de bestuursleden van de VvE. Daarnaast is kennis maken met je buren ook verstandig. Zo ken je gelijk al de mensen waar je te maken mee gaat krijgen en kan je alvast belangrijke informatie krijgen. Simpele dingen zoals bepaalde huisregels weet je dan al en zo is de kans kleiner dat je voor verrassingen komt te staan. 

Vragen stellen over de VvE

Als je een huis gaat kopen moet je op veel aspecten aandachtig letten. Is de locatie goed? Wat zijn de kosten? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Enzovoort. Maar waar de meeste niet bij stilstaan is de VvE. Ook hier moet je veel vragen over stellen. Belangrijke vragen die je kan stellen kunnen bijvoorbeeld gaan over de splitsingsakten en de huishoudelijke regels. Zo ben je gelijk op de hoogte van hoe de VvE functioneert. Zo kan je verrassingen voor jezelf voorkomen. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook in deze situatie.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Checklist koopwoning

2 Minuten lezen
Jongeren verlaten steeds later hun ouderlijk huis. Niet omdat de huidige generatie graag dicht bij mama blijven, maar door de krapte van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *