NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

De beste tips voor het houden van een grote schoonmaak

2 Minuten lezen

Vaak willen we de grote schoonmaak van het huis zo lang mogelijk uitstellen.Toch is het verstandiger om gewoon lekker aan de slag te gaan. Trek dus wat oude kleren aan en pak de schoonmaakspullen uit de kast. Maak ook een planning waar je je makkelijk aan kunt houden. Zo wordt het doen van de grote schoonmaak een fluitje van een cent. Om je wat beter te helpen hebben wij voor jou een aantal handige schoonmaaktips op een rijtje gezet dus lees snel verder.

Deel op in haalbare stukken

Wanneer je voor ogen hebt dat je de hele dag moet gaan schoonmaken kan dit heel erg demotiverend werken. Het is daarom beter om de grote schoonmaak op te delen in kleinere stukken die beter haalbaar zijn. Zo kom je niet in tijdnood en lever je geen half werk. Je kunt je huis het beste opdelen in ongeveer vier groepen, namelijk de benedenverdieping, slaapkamers, badkamer en tuin. Ook de buitenruimtes moeten namelijk om de zoveel tijd eens goed worden schoongemaakt. Schrijf vervolgens op welke ruimtes je als eerste schoon gaat maken zodat je weet wat je te wachten staat.

Alles moet schoon

Wanneer je een grote schoonmaak gaat houden betekent dit dat echt alles helemaal schoon moet. Je wilt natuurlijk dat iedere hoek en iedere plek schoon wordt gemaakt. Dit kan nog best wel eens een hele klus zijn en daarom is het verstandig om kleinere accessoires in kastjes op te bergen zodat de vloer leeg is. Deze kun je dan makkelijk schoonmaken. En dat er onder het tapijt perzisch ook is gestofzuigd. Daarna ga je de kastjes schoonmaken en haal je de accessoires er weer uit. Je gaat zo stap voor stap te werk totdat alles schoon is.

Maak het gezellig

Schoonmaken wordt vaak niet gezien als een leuke bezigheid waar je naar uit kunt kijken. Toch kun je schoonmaken leuker maken dan je denkt. Zet een leuk muziekje op probeer de lol ervan in te zien. Ook kun je het beste op tijd pauzes houden zodat je een lekker kopje thee kunt drinken of wat kunt eten. Verder is het veel leuker om samen schoon te maken in plaats van in je eentje. Vraag dus een vriendin, je partner of je zus om een dagje te komen helpen in het huishouden. De volgende keer kun je hen dan helpen. Vele handen maken licht werk en zo maak je er samen een leuk dagje van.

Bespaar geld

Wanneer je het gehele huis gaat schoonmaken kost dit natuurlijk heel wat tijd. Naast tijd kost dit echter ook een hoop geld. Een tip is daarom om zoveel mogelijk schoon te maken met een sopje in plaats van met voorverpakte doekjes. Met een sopje kun je ook verschillende ruimtes schoonmaken als je dit sopje af en toe ververst. Verder kun je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals citroenen waarmee je vooral de douchecabine blinkend schoon kunt krijgen. Het zuur uit citroenen zorgt er namelijk voor dat alle bacteriƫn worden gedood. Verder is het altijd handig om allesreiniger in huis te hebben. Dit kun je namelijk voor elke ruimte goed gebruiken.

Gerelateerde berichten
Klussen

Cleanroom schoonmaak

2 Minuten lezen
Cleanrooms zijn essentieel in sectoren zoals de farmaceutische, elektronica en biotechnologie, waar zelfs de kleinste verontreinigingen catastrofale gevolgen kunnen hebben. Cleanroom schoonmaak is een…
Klussen

Woningontruiming nodig bij een uithuiszetting

2 Minuten lezen
Woningontruiming bij een uithuiszetting is het proces waarbij de spullen uit een woning worden gehaald van iemand die gedwongen wordt de woning…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *