NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Vijf redenen waarom slapen belangrijk voor je is

2 Minuten lezen
bed slaapkamer

Eten/drinken, trainen, slapen en herhalen.
Weet je waarom het woordje slapen bij de bovenstaande fitness lifestyle zin staat? Dit komt omdat slapen cruciaal is voor de gezondheid en voor jouw spierherstel. En slapen doe je natuurlijk op een heerlijke boxspring. In deze blog lees je vijf goede redenen om voldoende en goed te slapen. Dit kan jouw leven verbeteren!

Herstel van je spieren

Zoals in de intro al te lezen was, is slapen enorm belangrijk voor je herstel van je spieren. Zelf doe ik veel aan fitness en wil ik zo groot mogelijk worden en ook daarvoor is het belangrijk om voldoende te slapen. Je spieren groeien namelijk tijdens het slapen. Heb je een blessure dan kan dit beter worden tijdens het slapen. Slaap je te weinig dan kun je juist last krijgen van ontstekingen. 

Slapen heeft effect op je gemoedstoestand

Slaap je voor langere tijd niet goed, niet regelmaat of te weinig dan kan dit leiden tot depressie of humeurigheid. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je fris bent en je reactievermogen scherp is. Dus ook voor sportprestaties is het van belang dat je de dag ervoor goed geslapen hebt. Wat ook goed werkt is om er een keer een dagje tussenuit te gaan en dat je dan in een hotel overnacht om bij te komen van het stappen. Bij Hotel Leiden kan je helemaal tot rust komen met de faciliteiten zoals wellness centra die bij de overnachting zijn inbegrepen.

Ziektes

Door slecht te slapen ben je kwetsbaarder voor bepaalde ziektes. Dit zijn ziektes als: Alzheimer, Obesitas en hart- en vaatziektes. Belangrijk is dus om een lange slaapduur te hebben (tussen de zes en acht uur zeker) en een diepe slaap, want je wilt niet steeds wakker worden. Er zijn zat dingen die je niet moet doen, als je goed wilt slapen. Koffie drinken voor het slapen, naar je telefoon staren of het gebruiken van drugs zijn hier enkele goede voorbeelden van. Ontspannen voor het slapen gaan is veel beter en dan kun je denken aan het nemen van een warm bad of een wandelingetje te maken.

Goed voor je hersenen

Je hersenen moeten ook herstellen van een hele dag vol met indrukken. Sommige jongeren slapen niet genoeg en dit heeft zelfs invloed op hun hersenontwikkeling. Tijdens het slapen krijgen je hersenen de kans om te reinigen. De emoties van de dag kunnen worden verwerkt en je kunt dingen onthouden die je hebt geleerd. Een goede nachtrust zorgt er dus voor dat jouw hersenen beter functioneren.

Tot rust komen

Echt lekker slapen doen we wanneer we moe en zijn in slaap vallen. Dit slaapproces is dan om bij te tanken en de volgende dag weer fris voor de dag te verschijnen. Een goede bed kan hierbij helpen en ik zou je daarom aanbevelen om een boxspring te overwegen. Een boxspring is super comfortabel en helpt je enorm als je slaapproblemen hebt. Je gemoedstoestand zal vaker goed zijn, je zult scherp en helder nadenken en je lichaam en spieren zullen ook goed hersteld zijn. De boxspring heb ik zelf ook en slaapt echt verschrikkelijk lekker. Dat dit dan nog mijn gezondheid verbeterd en de kans op ziektes verkleint is heel mooi meegenomen. 

Gerelateerde berichten
Slapen

Hoe verander je je slaapkamer in zes weken

5 Minuten lezen
Wilt u uw slaapkamer veranderen in een meer georganiseerde, esthetische ruimte? Met de juiste hulpmiddelen en middelen kunt u in slechts zes…
Slapen

Goedkope boxspring kopen bij Boxspring Gekte!

1 Minuten lezen
Veel mensen sluiten een boxspring in huis vaak al uit omdat ze maar een klein budget over hebben voor een bed. Echter…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *